Van algemene voeding naar confiserie en fijne chocolade

Reeds rond de vorige eeuwwisseling konden de inwoners van Brugge terecht bij de algemene voedingszaak van Pierre Blomme voor een assortiment ambachtelijk vervaardigde koekjes, eierkoeken, peperkoeken en confiserie.

Onder zijn opvolger de opvolger van Pierre Blomme, Achille Blomme werd dit aanbod uitgebreid en de overige voedingswaren teruggeschroefd. Met de productie van heerlijke pralines en chocoladefiguren maakte Confiserie Blomme snel naam en werd in het begin van de dertiger jaren uitgebreid met een tweede winkel in Knokke.

Na de tweede wereldoorlog werd een derde winkel in het centrum van Brugge geopend, waar naast confiserie ook doopsuiker werd aangeboden.

De groei van Confiserie Blomme leidde echter tot plaatsgebrek. Ruimere productie- en opslagruimtes werden gevonden in Varsenare. De groothandel verhuisde en bleven de winkels in het Brugse hun producten aanbieden tot in de jaren '70.

In Knokke kon je ook terecht in onze winkel. In 1978 werd op aanvraag van vaste klanten in Varsenare opgestart. Na 1997 werd dit de enige resterende winkel.

Vandaag specialiseren we ons verder in artisanale pralines, chocolade, snoepgoed, geschenken voor geboortes, communies en lentefeesten en zorgvuldig samengestelde geschenkmanden.